HTML

banánhal

Nincs nálam a bölcsek köve, ez is egy lehetséges út a gyereknevelésben a sok közül. Van egy 1 éves babám, aki egész nap vidám, kipihent, kiegyensúlyozott, alig sír, éjjel 11-12 órákat alszik, ha olyan a helyzet, szépen le tudja magát foglalni, van egy normális, kiszámítható napirendünk, mellette itthonról dolgozom. Persze, óriási mázlim van, de emellett ösztön, tudatosság, és energia is van a dologban. Utóbbiról ha mesélek, hátha segít valakinek. Vagy csak árnyal egy képet. Ha egyvalakinek segített a blog, megérte létrehozni.

Friss topikok

Linkblog

Szülésről egy kis gondolat

2011.06.19. 22:39 :: banánhal

 

A szülésről nem szeretnék hosszan értekezni. Meg nyilván ezen már mindenki túl van, aki erre a blogra tévedt.

Az a tapasztalatom, hogy erre is egy komoly biznisz épült, sok túlzással. Szerintem, nem kell erre azért annyit készülni, mint ahogy sokan gondolják. A lényeg, hogy tudni kell, mikor kell bemenni a kórházba, mit kell vinni (lista!), és hogy fájni fog, de kibírható.

Utóbbi egy közhelynek hangzó, ám fontos tudás. Fontos a hozzáállás: sok testünkkel kapcsolatos dolog is agyban dől el. Sok szüléses rémsztorit hallottam a kibírhatatlan fájdalomról. Persze nyilván nem tud senki olyan erősen koncentrálni, hogy a végén ne fájjon egy szülés, de ha tudod, hogy pont annyira fáj, ami még kibírható számodra, az egy hasznos információ. Ha beépül. Ezen kívül hallottam olyat is, aki nem a fájdalmat hangsúlyozta, és nagyon szépen adta elő a szülését. Na, az sokszor eszembe jutott szülés előtt, és segített abban, hogy ne rettegjek. (nagyon) :-)

Amúgy meg az lett volna igazán hasznos, ha még terhesség előtt szól valaki, hogy gyúrjak rá a gátizomtornára. Terhesség előtt, szülés után igencsak fontos. És ezzel nem vagyok egyedül...

Szólj hozzá!

Címkék: szülés

A bejegyzés trackback címe:

https://bananhal.blog.hu/api/trackback/id/tr112998773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása